Jak si vybrat šperk podle svého znamení zvěrokruhu

Tentokrát se společně zaměříme na astrologii a sílu kamenů, která je pevně spjata s jednotlivými znameními zvěrokruhu a na každé má trochu jiný vliv. Šperk podle znamení má spojení s charakteristickými rysy osobností a pro některé má až magický význam. 

Šperky podle znamení zvěrokruhu

Každé znamení je spojováno s jiný druhem kamenu, přičemž výběr vhodných šperků může být vnímán jako způsob, jak vyjádřit určité charakteristické vlastnosti nebo posílit pozitivní energii. Nejde o vědeckou disciplínu, nýbrž o esoterický přístup, který však může přispět k sebejistotě a štěstí, právě díky symbolice spojené s astrologií. 

Šperk pro ryby

  1. února – 20. března

Lidé tohoto romantického znamení disponují vysokou empatií a citlivou povahou. Jsou svým nejbližším vždy po boku, připraveni podat pomocnou ruku. Jsou věrnými a oddanými společníky, kteří proplouvají klidnými vodami života bez většího povšimnutí. Mezi nežádoucí vlastnosti ryb patří temperament, který jim občas může přerůst přes hlavu. Pro jejich přílišnou emocionální stránku můžou být v určitých situacích až agresivní. 

Jaký šperk podle znamení zvěrokruhu sedí právě rybám? Pomocí akvamarínu je možné dostat se do vyrovnané nálady, bez větších emocionálních výkyvů. Tento kámen vám poskytne klid a pohodu. Jejich materiální stránku může potlačit moldavit, který také potlačí negativní myšlenky. 

Šperk pro berany

  1. března – 20. dubna

Jak už samotná povaha zvířete napovídá i člověk narozený ve znamení berana bývá vášnivý, hrdý, s velmi výraznou osobností. Ve společnosti je ho všude plno, nezná strach a překážky. Beran se doslova najde na pozici lídra, kdy dokáže svůj tým dovést k vítězství i přes tvrdé překážky. Velmi rád inspiruje své okolí a žene ho kupředu. Na druhou stranu mu chybí špetka empatie, je velmi tvrdohlavý a neústupný. Lidé ve znamení berana jednají impulzivně a nepřemýšlí nad následky, které mohou svým přístupem způsobit.

Pro zkrocení jeho ohnivé povahy je skvělý šperk s opálem. Ten podporuje pozitivní energii a odráží zlé myšlenky. Dalším šperkem pro berany je určitě ten s rubínem. Rubín dokáže podpořit sílu energie a nabít člověka odvahou k dokončení práce či k překonání náročných překážek.

Šperk pro býka

  1. dubna – 21. května

Člověk narozený ve znamení býka je jedním z nejspolehlivějších, na kterého se můžete obrátit. Je silně spjat se zemí, stojí na pevných nohou a na svá bedra přijímá velkou zodpovědnost. Svou práci odvádí pečlivě a svědomitě, jde si za svým cílem a nebojí se překážek. Býk je však velmi majetnický a nerad opouští zaryté návyky i blízké osoby, které jsou mu blízké. 

Mezi skvělé šperky pro berana patří například ten s avanturínem, který mu pomůže posílit vnitřní klid a vrátit se myšlenkami zpět k srdci. Chryzokol dopřeje lidem ve znamení býka pochopit druhé a zůstat silní i v náročných situacích.

Šperk pro blížence

  1. května – 21. června

Blíženci jsou vnímáni jako velice pozitivní osoby, které chtějí být vždy v centru dění. Pozornost na sebe doslova přitahují svou schopností komunikovat a pomáhat druhým. Jejich povaha touží po stále novém dobrodružství a neradi zůstávají na jednom místě. Právě kvůli jejich příliš pozitivnímu přístupu k života mnohdy zastiňují rizika, která sebou určitá rozhodnutí nesou. Jsou emočně nestabilní a často podléhají výkyvům nálad. 

Mechový achát pomůže harmonizovat dvě osobnosti, které v sobě blíženci skrývají. Najde rovnováhu a balanc na životní cestě a dokáže sladit rozdílné vlastnosti. Dalším kamenem podle znamení zvěrokruhu je turmalín. Ten ochrání blížence před negativními myšlenkami, jako jsou například závist a hněv.

14 mm řetízek ČERNÝ pánskyý 1

Šperk pro raka

  1. června – 22. července

Osobnosti ve znamení raka vynikají svou empatickou schránkou. Dokáží se perfektně vcítit do druhých a pomoci jim právě tam, kde nejvíce potřebují. Jsou to skvělí naslouchači a ochránci nejen rodiny, ale i přátel a známých. Jsou však velmi citliví a mnohdy si kritiku berou příliš k srdci. Jsou také velmi kritičtí k sobě a druhým, což je může dohnat k nepříjemným rozkolům uvnitř. Neumějí žít přítomným okamžikem, analyzují minulost a přemítají o budoucnosti.

Ideálním harmonizujícím šperkem podle znamení zvěrokruhu je pro raka ten, který má v sobě růženín. Pomocí něj se osobnost raka dokáže přijmou takovou, jaká je. Měsíční kámen zase podpoří vnitřní myšlenky, nastolí řád a harmonii a udrží raka pozitivně naladěného.

Šperk pro lva

  1. července – 22. srpna

Energii lva jde cítit již z dálky. Je velmi temperamentní, rád řídí kolektiv a staví se do prvních řad. Má vysoké sebevědomí a s nelibostí se podřizuje druhým. Je velmi charismatický a autoritativní. Vysoké mínění o něm samotném však může zapříčinit neschopnost vcítit se do druhých a aroganci. Je také velmi neústupný a tvrdohlavý, potřebuje cítit lásku a pozornost druhých. Velmi často se tak stává, že se cítí nepochopený a nedoceněný okolím.

Vhodným šperkem pro lva je ten, který v sobě má kousek citrínu. Tento kámen pomůže lvovi bojovat s negativními myšlenkami. Chrysoberyl dokáže otevřít jeho skrytou stránku. Odkryje jeho srdce a mysl, pomůže být empatičtějším a tolerantnějším vůči okolí. 

Šperk pro panny

  1. srpna – 22. září

Panny jsou velmi praktickými rádci v těžkých životních situacích. Vynikají svou schopností najít řešení, i když se to zdá být nemožné. Analyzují a přemítají, dokud nejsou nanejvýš spokojené. Rády se obklopují dokonalostí a nechtějí příliš inovovat své postupy. Nelíbí se jim, když někdo přijde s jiným řešením, preferují svůj zajetý systém. 

Chryzopras potlačuje negativní myšlení a podporuje pozitivní přístup, nejen při řešení problémů. Také otevírá emocionální stránku, kterou mají panny hluboko uvnitř. Od přehnaně vysokých nároků na dokonalost ochrání osobnost v tomto znamení heliotrop.

Šperk pro váhy

  1. září – 23. října

Na prvním místě jsou pro ně dobré mezilidské vztahy. Váhy jsou velmi přátelské a kladou velký důraz na pohodu a vstřícnost. Rády ctí společenská pravidla a není pro ně problém přizpůsobit se okolním podmínkám. Pro jejich spravedlnost se mohou mnohdy cítit vyčerpány z okolního světa. Své problémy upozaďují a na první místo staví druhé. Všimnou si jich až ve chvíli, kdy jim začnou přerůstat přes hlavu.

Šperk pro váhy se smaragdem jim dodá motivaci k tomu, být svou nejlepší verzí. Serpentinit uklidní zaneprázdněnou mysl a pomůže nechat oči otevřené i v náročných situacích.

Šperk pro štíry

  1. října – 22. listopadu

Štír je jedno z nejvášnivějších znamení plné lásky a věrnosti. Své blízké miluje a opečovává, staví je na první místo. Jsou velmi cílevědomí a jejich chtíč za dosažením cíle se může stát až odpudivým. Mohou mít manipulativní sklony, často se uchylují k žárlivosti a nedůvěřivosti. Při dosažení svého mohou být až bezohlední i přes následky, které moc dobře znají. 

Odpoutat se od emocí pomůže štírovi malachit. Osvobodí jeho mysl a zavede jej zpátky do reality. Šperk s granátem je pro něj perfektním partnerem na cestě za udržením vazeb mezi přáteli a rodinou v pozitivní hladině.

13 mm obrázek zlatý14 mm Obrázek ČERNÝ 2

Šperk pro střelce

  1. listopadu – 21. prosince

Střelec je znamení, které touží po poznání, po něčem novém. Doslova trpí, pokud zůstává na místě a stagnuje. Potřebuje poznávat nové věci, objevovat nová místa, získávat nové zkušenosti. Nebojí se jít do neznáma po své vlastní ose. Problémem pro ně může být partnerský život. Kvůli nespoutané povaze mohou být střelci tlačeni do nepříjemných situací, se kterými si nedokáží poradit. 

Šperk pro střelce s lapisem lazuli podporuje jejich nespoutanou povahu a zvyšuje touhu po poznání. Sodalit podporuje vyjadřovací schopnosti a emoční stabilitu. 

Šperk pro kozorohy

  1. prosince – 20. ledna

Svou vyrovnanou povahou s reálnými požadavky na výkon jsou vynikajícími lídry. Motivují a ženou kupředu. Kozorozi jsou velmi pracovití a loajální. Právě jejich touha po výkonu je může dohnat do kouta. Jednoduše uvíznou v nekonečné smyčce stereotypu a jen těžko se z ní dostávají ven.

Křišťálový šperk pro kozorohy nastolí v jejich životě rovnováhu a pomůže dosáhnout cíle v harmonii s osobními závazky. Onyx naopak chrání před negativními vlivy a podporuje pozitivní myšlenky, které se odráží na výkonu kozoroha.

Šperk pro vodnáře

  1. ledna – 20. února

Vzdušné znamení vodnáře je pevně spjato s nezávislým smyslem života. Osoby narozeny v tomto znamení jsou velicí vizionáři s nespoutanou myslí. Rádi zkouší nové věci a nebojí se revolučních změn. I přes to, že jsou vodnáři předzvěstí velkých změn, sami potřebují čas od času zvolnit tempo a schovat se do ústraní, kde načerpají síly.

Opál je pro vodnáře tím pravým kamenem, pokud jejich vnitřní já touží po uzemnění a nalezení spřízněné duše. Pro podpoření osobní svobody a nespoutané mysli je nejlepším společníkem fluorit.

Personalizované šperky podle znamení zvěrokruhu

My pro vás máme v nabídce náhrdelníky se znamením zvěrokruhu ve tvaru kruhu, který symbolizuje dokonalost a vnitřní bohatství. Podporuje rovnováhu a celistvost. Pokud chcete udělat radost dárkem s osobní hodnotou, nechte vašemu nejbližšímu vygravírovat personalizovaný náramek se znamením zvěrokruhu, který mu bude neustálou připomínkou vaší náklonnosti. Při výběru toho pravého dejte na osobní preference, aby se šperk stal neodmyslitelnou součástí každodenního outfitu.